La Pelle, Salon voor Schoonheid & Voeding
Driehuizerweg 346    
6525 PN Nijmegen    
(024) 355 39 66    
(06) 47 14 20 04    

Huidkanker voorkomen


Het KWF Kankerbestrijdingsfonds ziet een zeer sterke toename van huidkanker. Zij dringt sterk aan op het gebruik van zonbescherming wanneer men buiten komt. Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker zowel bij mannen als bij vrouwen. De meeste vormen zijn gelukkig goed te behandelen.
Wat is huidkanker? Gewone huidcellen veranderen in kwaadaardige cellen die ongeremd delen. De belangrijkste oorzaak is overmatige blootstelling aan UV-straling door onbeschermd zonnen en veelvuldig gebruik van de zonnebank. Elke keer dat de huid verbrandt, raken cellen beschadigd door UV-straling. Bij kinderen ontstaan in de cellen “littekens” die zij hun leven lang meedragen. Hoe meer “littekens”, hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker kan krijgen.
Hoelang je veilig in de zon kunt blijven, hangt af van je huidtype maar ook hoe sterk de zon is. In de zomer vanaf zonkracht 7 loopt je de grootste kans op verbranding. Zelfs op een bewolkte dag kun je verbranden.
Een beschermingsfaktor van 15 betekent dat iemand 15 x zo lang in de zon kan blijven zonder te verbranden. Dat gaat alleen op als de huid om de 2 uur flink wordt ingesmeerd. Een hogere faktor betekent niet dat je minder hoeft te smeren. Een deel van de crême verdwijnt ook door spelen, zweten en afdrogen na het zwemmen.
Desondanks wordt geadviseerd om iedere dag minimaal 30 minuten onbeschermd buiten te zijn omdat via UV straling vitamine D in de huid wordt aangemaakt dat zorgt voor een goede botstructuur.
 
Verstandig zonnen betekent
  • een goede zonbescherming gebruiken;
  • niet tussen 12.00 en 15.00 uur in de zon;
  • niet of of met mate onder de zonnebank gaan;
  • kinderen heel goed insmeren met een creme met een hoge beschermingsfaktor en opletten dat ze niet verbranden.
  • kinderen bij voorkeur in de middag uit de zon houden.


Bijkomend voordeel is dat de huid veel minder snel veroudert. De goedkoopste manier om je huid mooi te houden is verstandig zonnen.

Wat kan La Pelle voor u doen?

La Pelle heeft verschilende uitstekende en betaalbare zonbeschermers voor gezicht en lichaam en voor jong en oud. Ze bevatten geen chemische geur- en kleurstoffen of minerale olien en veroorzaken geen zonne-allergie. En niet onbelangrijk: ze zijn niet getest op dieren.
Tevens kunt u altijd bij La Pelle terecht voor advies.