La Pelle, Salon voor Schoonheid & Voeding
Driehuizerweg 346    
6525 PN Nijmegen    
(024) 355 39 66    
(06) 47 14 20 04    

Een droge huid behandelen


Wanneer er een disbalans is in de waterhuishouding van de huid met de omgeving is er sprake van een droge huid. De huidbarriére bestaat voornamelijk uit vetten. Als deze vetten minder worden, dreigt de huid water te verliezen met als gevolg uitdroging.
 
Er zijn verschillende oorzaken van een droge huid:
Wanneer de huid veelvuldig in aanraking komt met water, zeep en reinigingsmiddelen worden de huidvetten opgelost en verliest de huid daarmee zijn barriere en dus ook veel water. Met name in de winter wanneer de verwarming hoog staat, is de luchtvochtigheid vaak erg laag en hebben veel mensen last van een droge huid. Door gebruikmaking van een luchtbevochtiger of veel planten in huis kunt u zelf de luchtvochtigheid verbeteren. Oudere mensen hebben vaak een erg droge huid op de onderarmen en onderbenen. Mensen die hun huid veelvuldig aan de zon hebben blootgesteld, hebben op latere leeftijd veel last van een droge huid omdat de huid zijn elasticiteit kwijt is geraakt en het bindweefsel stugger wordt.
Een droge huid ziet er vaak wat schilferig of rood uit. Als de huid heel erg droog is, kunnen er barstjes of zelfs kloofjes in de huid ontstaan die heel pijnlijk kunnen zijn.

Wat kan La Pelle voor u doen?

Bij La Pelle kunt u een peeling krijgen die de dode huidcellen verwijdert. Daarna wordt er een rijke creme aangebracht om het tekort aan vet aan te vullen. Er zijn cremes speciaal voor het gezicht, uw handen of de rest van uw lichaam. Alle producten zijn vrij van chemische geur en kleurstoffen.