La Pelle, Salon voor Schoonheid & Voeding
Driehuizerweg 346    
6525 PN Nijmegen    
(024) 355 39 66    
(06) 47 14 20 04    

Acné behandelen


La Pelle behandelt veel mensen met puistjes en acne.
De problemen ontstaan meestal in de pubertijd en verdwijnen meestal na verloop van tijd. Onder invloed van hormonen worden de talgklieren geactiveerd om talg te produceren. Vaak is er sprake van vergrote talgklieren die dus teveel talg produceren. Daarboven op komt dat de huid (opperhuid) te dik is en teveel dode huidcellen bevat waardoor de talg niet goed naar de oppervlakte kan komen en de talgklieren verstopt raken. Er onstaat een afgesloten talgklier , een zuurstofarme omgeving waar de propioni bacterie goed in groeit. Het gevolg is comedonen, papels en pustels.

De behandeling van acne vraagt geduld en een goede samenwerking tussen klant en behandelaar.

Wat kan La Pelle voor u doen?

In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld. Er wordt gekeken welke behandeling mogelijk is, welke producten thuis moeten worden gebruikt, soms in combinatie met een voedingsadvies.

Een acnebehandeling kan bestaan uit:

  • Reiniging van de huid, een speciale peeling, stomen en onzuiverheden verwijderen, kalmerende serum, een masker en dagverzorging. Zie gezichtsbehandeling.
  • Een andere optie is de Photonova acne behandeling. Deze behandeling is erop gericht om de talgklier wat te verkleinen waardoor de ontstekingen verminderen. Dit zijn korte behandelingen die slechts een paar minuten duren en snel even in de middagpauze van school of werk gedaan kunnen worden. Meestal gebeurt dit in een kuur.
  • Is de talg heel erg stug dan wordt de Apilus Senior ingezet om de talg eerst zachter te maken om daarna de talg te verwijderen.
  • Ook kan gekozen worden voor behandelingen met de Perfect Beauty apparatuur. Dit kan een eenmalige behandeling zijn maar ook een kuur. Ook littekens van vroegere acne, grove porien of vlekjes kunnen uitstekend behandeld worden in een kuurbehandeling met de Perfect Beauty. Uiteraard kunt u deze behandeling ook eenmalig uitproberen. De huid voelt heerlijk zacht aan na de behandeling!.

Elke huid is anders en daarom zal de behandeling afgestemd worden op wat op dat moment het beste is voor de huid. Ance behandelingen bij La Pelle worden deels of helemaal vergoed door de zorgverzekeraar.